Spillerstallen - del 3
Da er tiden kommet for å gå igjennom det som kanskje er Vandelay Industries svakeste lagdel, nemlig midtbanen. Ettersom Industries har valgt å spille 5 - 3 - 2, er det sjelden at laget vinner kampen om midtbanen, og det har ofte ført til at laget har tapt kamper de egentlig burde vunnet eller i allefall klart uavgjort i.
Midtbanen har blitt betydelig styrket de siste årene, og resultatene har da også blitt mye bedre, men fortsatt venter nok fansen på den dagen da Industries gir slipp på forsvarstreninga og 5 - 3 - 2- formasjonen, og heller satser på den mer offensive 3 - 5 -2.
På grunn av forsvarstreningen så har kanskje midtbanen vært litt mer stabil i antall spillere enn forsvaret, og flere av spillerne har vært i klubben i mange sesonger.
Sesong 1:
Laget var nytt, manageren ikke helt dreven, og spillere ble prøvd både her og der. 4 - 4 -2 var den mest brukte formasjonen, og spillerkjøpene var nok en smule dyrere enn de var smarte.
Svensken Rune Ericsson ble kjøpt inn for å styre midtbanen, og snart fulgte belgiske Gerd Grillen og italienske Massimo Caluri etter. Det gjorde at Ericsson mot slutten av sesongen kunne flyttes fram som spiss for å styrke angrepet.
Den danske vingen Lars Lindrup slo fort til, og ble en hit på den ene vingen, mens det var vanskeligere å finne ut hvem som skulle spille på den andre vingen.
De lokale spillerne Espen Hetland og Leif Myrvold ble testet ut, men til slutt var det nok Eivind Chen som fikk plassen.
Vanligste oppstilling på midtbanen denne sesongen var nok : Lindrup, Ericcson, Caluri, Chen.
Sesong 2:
Spillere kom og gikk denne sesongen, og formasjonene Industries brukte var mer varierte. Mot slutten av sesongen spilte man faktisk mest 3 - 5 - 2, og ikke 4 - 4 - 2. Det gjorde at man kunne spille med både Ericsson, Grillen og Caluri på midtbanen. På vingene var det derimot mer åpent, ettersom Lars Lindrup forlot klubben midtveis i sesongen. De to tyske nykommerne Endrich Ruder og Hans-Dieter Engelkes fikk flest kamper på hver sin ving mot slutten av sesongen, noe som førte til at Eivind Chen mistet plassen sin.
Også østerrikeren Ernst Glaser fikk en håndfull kamper som vikar for en av de tre sentrale midtbanespillerne.
De to svenskene Johan Nilsson og Peter Fredsten ble også kjøpt inn, men de tilbrakte hele sesongen på B-laget.
Sesong 3:
Formasjonsmessig vekslet Industries mellom 3 - 5 - 2 og 5 - 4 - 1 denne sesongen, noe som betyr at forsvarstreningen så smått var kommet igang. Rune Ericsson ble fortsatt brukt som spiss fra tid til annen, og det var på vingene det var størst spenning om hvem som skulle spille.
Gerd Grillen og Massimo Caluri var selvskrevne på sentral midtbane, mens Ernst Glaser tok den siste plassen de gangene Ericsson spilte spiss.
Endrich Ruder hadde et godt grep om den ene vingplassen, mens Eivind Chen etterhvert danket ut Hans-Dieter Engelkes på den andre. I tillegg ble italieneren Glauco Santilocchi kjøpt inn for nærmere 800 000 kroner (en forbaska tastefeil fra en ivrig manager), så han fikk også en god del kamper mot slutten av sesongen.
Den nederlandske vingen Berend Roland ble også handlet inn, men han klarte det kunststykket å bli langtidsskadet i sin første B-kamp for Industries, og fikk derfor ingen A-kamper denne sesongen.
Sesong 4:
Det skjer lite på den sentrale midtbanen til Industries dette året. Man begynner å spille med 5 mann i forsvar i hver kamp, og varierer mellom 4 og 3 mann på midtbanen.
Massimo Caluri og Gerd Grillen holder stand, mens Rune Ericsson spiller mest spiss denne sesongen. Det er fortsatt vingene som er problemet, og det er ingen som kan regne seg som fast på laget. Derimot får Santilocchi og Engelkes flest kamper.
Franske Germain Mancier blir den første sentrale midtbanespilleren på lang tid som faktisk klarer å kjempe seg forbi Grillen og Caluri mot slutten av sesongen. Men så kostet han da også over millionen da han ble kjøpt.
Spanjolen Fernando Labán blir også kjøpt inn, men verken han eller tyskeren Markus Kastner får mange kamper for Industries før de forsvinner ut av klubben. Den finske midtbanespilleren Joel Lintunen kommer helt på slutten av sesongen, og han skal snart vise seg å bli en viktig og god investering for Industries.
Sesong 5:
Kjøpene av Mancier og Lintunen i forrige sesong, gjør at partnerskapet Caluri/Grillen på Industries midtbane blir brudt, og Caluri får faktisk bare én enslig kamp som innbytter denne sesongen.
Det spilles bare med 3 mann på midten, og når nordmannen Walter Reitan blir kjøpt inn midtveis i sesongen mister også Gerd Grillen plassen sin. Også Rune Ericsson får merke at klubben har hevet standarden på midtbanen, og han får heller ikke så mange kamper som tidligere.
Vingene i klubben er blitt til overs, men de får noen kamper på spissplass før de blir solgt videre til andre klubber.
Andre nye innkjøp mot slutten av sesongen er franskmannen Bruno Rinero, og portugiseren Rodrigo Eiras. To spillere som skal være med Industries i flere sesonger framover.
Sesong 6:
Kvaliteten på midtbanespillerne i klubben hjelper Industries å klatre på tabellen, og det er nå fem spillere som kjemper om 3 plasser på laget.Walter Reitan og Bruno Rinero er selvskrevne på laget, og den siste plassen gikk som regel til Joel Lintunen. Rodrigo Eiras og Germain Mancier får også et par kamper, men det er mer sjelden.
Eneste nye midtbanespiller denne sesongen er Bjarne Dagsland, som også går under kallenavnet "fatter'n", men han er langt unna førstelaget, og ble nok helst kjøpt inn på grunn av navnet.
Sesong 7:
Ingen nye innkjøp på midtbanen før mot slutten av sesongen, gjør at lagdelen er ganske stabil. Denne sesongen er det Rinero, Lintunen og Eiras som får desidert flest kamper. Walter Reitan, Germain Mancier og til og med Gerd Grillen får et lite antall kamper, og i de to siste serierundene dukker også danske Kasper Vinkler opp.
Sesong 8:
Vandelay Industries har begynt å snuse på toppen av tabellen, og kampen om plassene på midtbanen hardner til. Kasper Vinkler og Joel Lintunen har nærmest klippekort, mens den siste plassen på midtbanen står mellom Rodrigo Eiras, Bruno Rinero og Walter Reitan. Før siste serierunde mot Major Pains, går Vandelay nok en gang ut på transfermarkedet og betaler hele 5, 53 millioner kroner for tyskeren Jürgen Hand. Tyskeren gjør det godt i debuten sin, men kan ikke forhindre at Major Pains til slutt vinner 2-1 og rykker opp til femte divisjon.
Eneste andre kjøp er Massimo Caluri som kommer tilbake til klubben han forlot i sesong 5.
Sesong 9:
Vandelay går ubeseiret igjennom hele sesongen, men klarer ikke å vinne serien da de ikke makter å slå Goofy Team i siste seriekamp. Midtbanen består som vanlig av tre spillere, og der er Joel Lintunen (14 kamper), Walter Reitan (13 kamper) og Jürgen Hand (13 kamper) selvskrevne.
Av de andre midtbanespillerne er det kun Kasper Vinkler (2 kamper) som slipper til.
Ingen nye spillere blir kjøpt, men både Bruno Rinero, Germain Mancier og nevnte Vinkler forsvinner fra klubben før sesongslutt.
Sesong 10:
Dagens Industrieslag består av 10 spillere, der det nok bare er 5 eller 6 som er gode nok til å få kamper for A-laget.
Joel Lintunen har vært i Industries siden han kom fra belgiske fc wijnveld i november 2005 for 2 millioner kroner. Lintunen klarte raskt å spille seg inn på laget, og har faktisk hele 75 A-kamper for klubben. Det er bare Ola Michelsen og Rune Ericsson som har flere.
Denne sesongen blir det nok vanskeligere for Lintunen i og med at Vandelay har gått til innkjøp av to nye sentrale midtbanespillere, men Joel er ikke den som gir seg uten kamp, og han får nok en del kamper uansett.
Jürgen Hand har ikke vært like lenge i klubben, men han har helt klart vært en stor tilvekst siden han ble innkjøpt for 5,53 millioner kroner fra italienske supersolid i mars 2007. Tyskeren har markert seg som en målfarlig herremann, og står med 9 mål på 21 A-kamper.
Rodrigo Eiras har aldri riktig fått ut sitt store potensial i Vandelay Industries. Han har fått en god del kamper, men han har dessverre aldri klart å spille seg til fast plass på laget. Han kom til Industries i februar 2006 fra den polske FC Vampire Clan for hele 2,73 millioner kroner, og det var nok mange som hadde store forventninger til ham. Dessverre for ham har klubben siden den gang handlet inn mange gode midtbanespillere, og Rodrigo har derfor aldri virkelig fått vist seg fram. Men han har fått med seg 32 A-kamper og scoret 6 mål på disse.
Peter Dyrstål er svensk, og den dyreste midtbanespilleren som Vandelay Industries noensinne har kjøpt. Han kostet 5,64 millioner kroner da Industries kjøpte ham fra nederlandske fc Randje i juli 2007. Det skal bli spennende å se om Peter klarer å heve laget såpass at de igjen kan kjempe om førsteplassen i avdeling 346.
Samtidig med Dyrstål ble også tsjekkiske Lukás Hejl handlet inn fra Sopotnice Raptor i Tsjekkia. Lukás er en ansett som en bedre spiller enn Dyrstål, men kostet bare 3,75 millioner kroner. Grunnen til det var sannsynligvis at Lukás var skadet da han ble solgt. Dessverre fikk han ingen god start på sin Vandelaykarriere da han ble utvist i sin første kamp for laget.
Forhåpentligvis går det bedre for Lukás i framtiden, og det skal bli spennende å se om en midtbane bestående av Hejl, Dyrstål og Hand, kan løfte Vandelay til nye høyder. Faktum er iallefall at klubben aldri før har hatt en bedre sentral midtbane enn nå.
Walter Reitan begynner å dra litt på årene nå, men vil nok fortsatt være en nyttig mann å ha på benken i et par sesonger til. Walter er noe så sjeldent som en nordmann på Industries' midtbane, og er derfor meget populær blant fansen. 48 A-kamper og 9 mål har det blitt på nordmannen til nå, men det spørs vel om det ikke blir flest B-kamper på ham framover.
Rune Ericsson er Mr.Vandelay. Han har vært i Industries siden oktober 2004, og topper adelskalenderen for spilte kamper overlegent foran Ola Michelsen. Mange av kampene har han riktignok spilt som spiss, men det er som midtbanespiller han har spilt sine beste kamper. Nå som karrieren nærmer seg slutten, er det ikke ofte han er å se på banen lenger, men han kan i allefall se fram til å bli innlemmet i Hall of Fame når han en dag legger opp.
Massimo Caluri er en annen veteran i klubben. Han er også den eneste som har vært i klubben i to perioder. Han kom til Industries i november 2004 for 330 000 kroner fra italienske Uallerhouse, og hadde klippekort på midtbanen til han ble solgt til finske FC Puhveli for skarve 20 000 kroner i februar 2006. Nyttårsaften 2006 ble han kjøpt tilbake til Industries for 10 000 kroner av årsaker som nok var mer sentimentale enn sportslige. Også for Massimo venter det en plass i Hall of Fame om ikke så altfor lenge. Den sympatiske italieneren scoret 14 mål på 44 A-kamper for Industries.
Sistemann av gamlegutta som nå vel egentlig bare venter på å bli innlemmet i Hall of Fame er belgiske Gerd Grillen. Han kom inn portene i Vandelay den 11.november 2004, og kostet 230 000 kroner den gangen han kom fra belgiske Boca Sr.. Siden har han vært en av de mest populære spillerne i klubben. Han har dessverre ikke fått så veldig mange kamper verken på A- eller B-lag de siste sesongene, men innsatsen han la ned de første sesongene i klubbens historie står det stor respekt av. Tilsammen har det blitt 53 A-kamper og 8 mål på bekgieren.
Bjarne Dagsland, eller bare "fatter'n", kom til Industries fra argentinske Soldado Ryan A.C. for 150 000 kroner i april 2006, og det er vel ganske opplagt at han ikke kom av sportslige årsaker. Bjarne Dagsland har spilt 3 cupkamper for Industries på disse 16 månedene, og han kan nok ikke regne med å få med så veldig mange flere.
Midtbanespillere i Vandelay Industries:
1. Rune Ericsson - 135 kamper - 77 A - 29 mål (18 A)
2. Gerd Grillen - 90 kamper - 53 A - 13 mål ( 8 A)
3. Joel Lintunen - 87 kamper - 75 A - 10 mål (9 A)
4. Massimo Caluri - 72 kamper - 44 A - 25 mål (14 A)
5. Rodrigo Eiras - 67 kamper - 32 A - 6 mål (6 A)
6. Walter Reitan - 65 kamper - 48 A - 13 mål (9A)
7. Bruno Rinero - 64 kamper - 36 A - 5 mål (4A)
8. Endrich Ruder - 47 kamper - 33A - 3 mål (3A)
9. Ernst Glaser - 46 kamper - 15 A - 1 mål (1A)
10. Germain Mancier - 43 kamper - 20 A - 6 mål (1 A)
11. Eivind Chen - 39 kamper - 19 A - 6 mål (1 A)
12. Bjarne Dagsland - 39 kamper - 3 A - 5 mål (0A)
13. Hans-Dieter Engelkes - 38 kamper - 17 A - 3 mål (2 A)
14. Kasper Vinkler - 34 kamper - 19 A - 4 mål (1 A)
15. Peter Fredsten - 34 kamper - 4 A - 2 mål (1 A)
16. Lars Lindrup - 25 kamper - 17 A - 7 mål (5 A)
17. Jürgen Hand - 24 kamper - 21 A - 9 mål (9 A)
18. Berend Roland - 24 kamper - 12 A - 4 mål (2 A)
19. Leif Myrvold - 24 kamper - 15 A - 3 mål (2 A)
20. Henning Landa - 23 kamper - 9 A - 3 mål (0 A)
21. Glauco Santilocchi - 22 kamper -15 A - 4 mål (4 A)
22. Johan Nilsson - 18 kamper - 2 A - 1 mål (0 A)
23. Fernando Labán - 14 kamper - 7 A - 0 mål
24. Espen Hetland - 14 kamper - 6 A - 0 mål
25. Leif Holstad - 5 kamper - 3 A - 3 mål (3 A)
26. Peter Dyrstål - 4 kamper - 4 A - 0 mål
27. Lukás Hejl - 1 kamp - 1 A - 0 mål
bsd121